snälla och sen vridna systrar

Idag har jag varit på min VFU och sen kom pappa, Helena och Ella hit. Bebben är stor, kissar och bajsar på pottan. Hon är så söt så jag tror jag blir tokig!!

Under dagen har det inte varit så mycket som inspirerat min kreativitet... men nu lyssnade jag precis på We're not gonna take it med Twisted Sister. Fan vad bra den är!! Älskar trummorna i början.  Sen hittade jag den här videon. Herre gud vad roligt!! Alla måste titta! Så roligt när han skriker "NO" på slutet! HA HA HA! Så nu vill jag göra en egen video. Måste fixa en kamera snart.


tovning och kollega sökning

Idag hade vi textilslöjd i skolan. Vi tovade ull till handdockor. Jag gjorde Skorpan i Bröderna Lejonhjärta. Han blev skitfin och det var skitkul! (Bild på det lilla miraklet kommer senare.) Fast jobbigt och det luktade illa. Den här kursen är så rolig! Den inspirerar mig till så mycket. Nu vill jag köra på broderi och textil. Någon som vill sammarbeta?  Det är roligare att vara fler. Kolla vad snyggt Ida-Lovisa Rudolfsson har gjort. Det kan väl vi med göra?inspiration och hunden

Nu vet jag vad jag ska ha bloggen till! Inspiration. Vad har inspirerat mig? Kan det inspirera någon annan? Dig? Bra att ha och gå tillbaka till när kropp, händer, hjärna och hjärta skriker efter intryck för att kunna skapa, för att kunna uttrycka. För på insidan av utsidan finns det alltid någonting som vill komma ut. Men ibland behöver det lite hjälp att komma förbi det där mörka och sega som hindrar fantasin.

Nå, första inspirationen:
Idag var jag och fixade i mamma och pappas trädgård. Det var sol och grönt. Jord under naglarna och rispor på armarna. Det sög i mina händer efter natur och själen blev lugn. Läser just nu en mycket bra bok där skogen är så verklig (tack Emma!). Behöver natur och jord just nu...

 

Vattensörpa och sura lingon. Fjädrar i mossan, spretiga, utan lukt. Vattenvärk i magen, blöta tassar i myren. Lunka på, lunka på, segt och surt. Tugga fjäder, suga ben. Vattendropp på nosen, solsuck och bukvärk. Traska och tassa. Huka sig med buken mot snön. Lunka igen med nosen i backen.


Luktlöst vatten. Smältvatten. Svältvatten.

Månen kryper på skogen. Natten är inte tyst. Den sorlar och rinner, den piper och prasslar. Opp och gå över fläckiga marken. Oro i kroppen, oro i skogen. Fläckar av månljus och snö, fläckar av skugga och svart myrjord.


Spretande grenar, tassar och klor. Hukande stubbar med ryggragg och öron. Sovande stenryggar. Sova tryckt mot fuktiga lavar, stenfrusen och yr. Irrprickar för ögonen. Hungervärk och domnande rädsla. Sova bort. Sova in i solen. Suga soltissarna. Ljumma bort. Suga. Suga värmen.

 

(Ur Kerstin Ekman Hunden)


folkmusik och bilder

Sitter i ritrummet och lyssnar på Bazar Blå och ritar troll. Har fått en ny idol! Underbara bilder, måste skaffa mig en bok med Theodor Kittelsen. Se själva:

fingerfärg och kvällning

Para ihop bilderna med rätt ord (tryck på bilderna för rätt storlek)

1. Konstig

2.
Glad

3. Vacker

4. Tjock

5.
Förkyld och förvirrad

U
j uj... Nu är jag uttråkad till max! har glott på How I met your mother och ätit äppelpaj som Johnny gjorde igår. Kan väl egentligen diska och läsa skolbok. Men det är trist. Trist. Trist. Trist. Trist. Trist. Trist. Triiiiist!Fast det är ju ganska mysigt här i kväll ändå. Med Irländskt te och en filt.


RSS 2.0