jämställdhet och självinsikt

Igår i var det temadag på campus, "sex och samlevnad". missade första föreläsningen för jag hade tappat bort mitt scehma... men jag fick lite info från cicci så jag gick på det andra och tredje passet. det första jag var med på handlade om hur kan man arbeta med sexualitetsfrågor i förskolan. mycket bra föreläsning som gav många frågor och funderingar. efter lunchen talade en barnläkare om övergrepp på barn. fick då svar på många av de frågor som uppstod efter den förra föreläsningen. helt sjukt att det är så många barn som utsätts för någonting så hemskt och sjukt!! ibland hatar jag att vara människa! vet att man ska vara stolt över vad man är och vad man gör. men hemska saker är hemska. båda talade om  vikten att prata om sex och respekt redan med små barn. börjar man tidigt så bär de med sig dessa tankar en längre tid och de får ett bättre fäste hos barnen. det är någonting jag ofta tänkt på.  en del lyssnare tyckte att det var för tidigt att tala om kroppen och hur barn blir till med barn. men man måste våga möta problem för att det ska bli någon ändring. läste nyss ett inlägg (länk) om varför islamska kvinnor bär slöja och att den är ett tecken på jämställdhet. detta inlägg hade fått en kommentar från en viss Vronkan:

Du har rätt i att kroppar exploateras mkt idag.. Men vad sägs om att försöka ta itu med det problemet istället för att gömma sig bakom en slöja och tro att det löser saker?

Det förekommer orättvisor och förtryck överallt. vi är alla på ett sätt deltagare om vi inte säger ifrån och hjälper de som behöver hjälp. alla är lika mycket värda och ingen förändring sker om ingen bjuder in den. kämpa och det blir bättre! så idag ska jag inte gömma mig i min soffa. jag ska ta för mig av världen och de rättigheter jag har och bara vara Hanna. 

Kommentarer
Postat av: Fatima

Svar: I sure will ;)

Bra inlägg! :)

2009-04-03 @ 17:43:19
URL: http://gustibusmensdatincrementum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback