windows och bröder och jalla jalla!

Allt som kan bli fel blir fel! nu har datorn kommit på att vårt operativsystem inte är äkta. så det ända vi kan göra med datorn är att gå in på internet. ingenting annat! jag som skulle illustrera till eriks företag idag... men det får vänta tills imorn eller nån annan dag när windows vista komemr på posten från johnnys föräldrar.

Jag vill leka med samuel! ska bryta mig in hos honom imorn. eller så får jag be snällt om hjälp så kommer han nog. han kommer jämt när man ber honom. världens bästa bror! 

Nu hör jag grann-pappan i trapphuset. han är snäll. påminner om pappan i "jalla jalla". det är bra grannar här. tror jag i alla fall... har inte pratat med så många. det är tre lägenheter på varje våning och det är åtta våningar. det blir... 24, eller? många familjer blir det i alla fall. omöjligt att veta vad alla heter och vilka de är.


Nu ska jag läsa lite bok till skolan. nåt nyttigt att göra en oproduktiv dag som denna.

ritat och scannat

jag har ritat! det blev en till prinsessa, i min stil med en touch av martin. någon ville se så jag lägger upp den här.


bok och möbler och promenad och fika och allt som är göttigt!

Den här veckan har vi ingeting i skolan förens på fredag. så jag är ledig! YES!

Idag har jag läst (inte skolbok utan brabok) och möblerat om i ritrummet. tycker att det är bättre här inne nu. får se om johnny håller med... jag vill i alla fall att vi gör oss av med fåtöljen som står här inne. den luktar fän! det är så det sticker i näsan och när jag sitter i den får jag ont i huvudet. men johnny säger att det gör den inte alls. är det inbillning?

I lördags var det salstenta. den gick bra. det var en fråga jag är osäker på, resten klarade jag galant! mycket tack vare samarbetet inför pluggningen med min "super-tenta-plugg-grupp" och "förhörandet" kvällen innan med mina grannar. på kvällen var jag hos familjen sköld + bror. vi spelade buzz, åt snacks och kollade på film.

I går var jag på promenad med emma och lovis. bebben är numera ett barn. det var skönt och behövligt. ingen kan få mig att må bättre så som frugan. även om man inte pratar om det som är jobbigt så känns allt bättre. hon får mig helt enkelt att bli glad vilket i sin tur leder till tänk och rationalisering och så blir allt bättre. när jag kom hem ringde johnnys kompis och frågade om jag ville gå på café med henne. jag sa ja. sen fikade vi. hon är snäll och somrig även när det snöar. svt play är skitbra! kollade på så ska det låta igår. man kan ju kolla på vad man vill när man vill!! sedan när min lille snupilupi kom hem gjorde vi pizza. den godaste pizzan vi ätit på länge! så god att vi var tvugna att high fiva när vi åt!

Guuud vad skönt det är att vara ledig!

tenta och tankens kraft

En vis man har skrivit en bok. den handlar om det här:


Genom vår livsform lär vi barn livsfrågor och moral, detta sker oundvikligt. Därför måste vi förstå vår livsform. ”Hur vet man att detta är rätt och gott? För det är så vi gör”. Livsformen formar oss genom hela livet och sitter i ryggraden.

Avförtrollningens livsform började under den naturvetenskapliga revolutionen på 1600-talet. Den leddes av Bacon, Descartes och Newton. Synen på världen, människan och samhället förändrades. Man var fortfarande troende kristen, men det gudomliga i världen minskade allt mer. Människan förlorade förtrollningen och mystiken, meningen med tillvaron. Vi vill gärna tillhöra någonting högre, fly den sociala verkligheten till någonting annat.
Vetenskapen slog ut religionen och idag växer barnen ofta omedvetet in i vår avförtrollande livsform som präglas av den matematiska världsåskådningen.

Barns livsfrågor handlar ofta om varför finns krig, sjukdomar, olyckor och naturkata- strofer, svält, fattigdom och orättvisor i världen. Framför allt om krig och varför människor dödar varandra. Dessa frågor handlar om det onda i världen. Genom sagor får barnens fantasi kontakt med moraliska kvaliteter som mod och medlidande. När hjälten eller hjältinnan gör det goda skapas en (före)bild av mod och medlidande i barnens själar. Sagor ger också en fingervisning om hur man kan förhålla sig till det onda på ett klokt sätt. När vi läser bilderböcker för barn ger vi dem samtidigt, omedveten, en värld att leva i, en värld att förstå och uttala. Vi bidrar till att skapa horisonterna för deras framtida tillvaro.J
ag tror fortfarande att det finns troll i torstorp och vampyrer under trappan hos mamma och pappa. när jag blundar kan jag lätt hamna någon annanstans. på en plats där jag är jag. en tjej som kan allt! 

kläder och saker och smink

Denna helg har vi celebert  besök från göteborg. vi ska snart till världens bar och sedan till hugo. vet inte vad jag ska ha på mig! jag har fina byxor och kjolar och klänningar. men inte nån tröja som passar till dem. måste sluta att bara köpa det som är roligt att köpa. mer sånt som jag behöver. vi får väl se hur det slutar...

Det är uppsats, tenta, sommarjobb och leta böcker som gäller nu. just det! jag måste anmäla mig till höstens kurser också. allt sker på en gång.

Nästa helg ska familjen på 30 och 30 års kalas utanför örebro. men inte jag. för jag har tenta på lördagen! varför i hela helvetet ska de lägga tenor på lördagar?! jag vill ju också kalasa och träffa släkten. men man kan inte få allt. är glad att vi bor så nära alla ändå. min familj och mina vänner är seriösly bäst!

Nej, nu ska jag sminka mig och bli en foxy lady!

snillen och planer

Nu funkar datorn hemma! fixade virusprogram idag så nu kan vi fara ut på internet också! saknar fellingsbro lite. där kunde man bara öppna dörren och ropa på hjälp så dök kloka män med datakunskap upp som små gubbar i lådor och rädda den lilla hannan i nöd, här måste jag tänka själv och det är jobbigt...

Egentligen ska jag sova nu för jag ska upp och tvätta imorn klockan sju. men jag är envis och säger att jag inte är trött, fast jag är det.PS. jag vill vara mer spontan! men jag är en pensionär och planerar allt in i minsta detalj! tråkigt.


 RSS 2.0