eld och öron och starlet och tema

I helgen var vi på ängen och hälsade på. det är så fint och härligt där! åt tårta och gick på stan och hälsade på en vän och drog upp ogräs och läste starlet! johnnys mamma hade sparat en hel hög som jag kan läsa när jag är där. blev inspirerad och kände nyss för att rita mig en egen starlet tjej. läser en biografi om janis joplin så hon fick en lite hippie touch också. men eftersom jag egentligen inte kan rita så måste jag be om hjälp med händer. de är alltid svårast att få till. varför?

Nästan hela grupp i gick till frisören idag. jag tog hål i öronen! de andra hejjade och skrattade. vi gör inte mycket annat än skrattar tror jag... har huvudvärk nu. emmie sa att hon också fick det när hon tagit hål. så det är nog inget att oroa sig för. själva örhänget är fult. en liten diamant! men den ska sitta i ett par veckor, sen byter jag illa kvickt!
S
ka se på pinnar som brinner ikväll. det är fint.

Jag vill ha nåt slags tema att skriva om här på min lite nya blogg. vad kan det vara? om bilar, mat, tuttar, blommor eller nåt annat intressant kanske... vill ha hjälp med detta dilemma!! ge mig tips!

stockholm och lidköping

Jag vill till stockholm och leka med vännerna! om inte johnny hänger med nästa gång han är ledig rymmer jag dit själv!

Orkar inte läsa mer skolbok. tar det imorn. då ska vi även till ängen!! kalas och shopping och träffa vän. roligt!!

design

Jag ska designa min blogg lite. till min hjälp har jag en mycket kunnig vän. så ni får stå ut med att den ser lite kackig ut ett tag... men jag kan inte gåra så mycket själv... den får bli klar när den blir klar helt enkelt.

skriva och fika och äta och fira

Igår var en det en mycket bra dag. vi sådde grönsaker till balkongen, lagade mat, jag skrev mycket och kopierade ännu mer. sen kom losan och vi fikade och snackade i timmar! sen blev det apa!! hoppas vi kan leka snart igen. om två veckor kan jag kolla på match. hejja på coachen!

Idag började det grinit men johnny och jag älskar varandra så det gick över. vi gick på stan och åt på kina restaurang. han var snyggare än alla!

Nu äter jag godis. ikväll ska jag på 20års fest! det var typ 5 år sen sist... jag är äldre men inte gammal.

semester och skola och blä!

I helgen var jag och johnny i guldsmedshyttan hos systern och hennes familj. mycket roligt! tråkigt att det är så jävla långt dit bara! mycket hinner hända mellan besöken... bebben har växt och kan snart springa iväg, en liten, liten hund har flytta in i hundfamiljen, kusiner flyttar ihop och isär och rum görs om. alla har snart hund utom jag!! hatar att bo här! det är tusen mil till närmsta skog och duvor bajsar över hela balkongen. längtar tills vi flyttar till ett hus med stor tomt och skog och sjö ett skutt ifrån. kan ju tro att vi bor i stockholm, i den "riktiga betongen".

Imorn ska vi jobba med uppsats till klockan tre, sen ska vi till finspång och byta däck på bilen, sen ska jag skriva kortfattat om två böcker och två texter. jag hatar den här kursen!

Nu blev allt blä! ska gå och bli lite tröstad av johnny. han vet hur man gör.

planering och påsk och design

Jähä. idag har vi planerat lite tider till bland annat uppsatsen och den didaktiska modellen som ska göra i grupp. känns bra att ha fått lite struktur på kursen. ska snart börja läsa lite i matematik som språk. lite intressant med konstiga illustrationer...

Påsk. hoppas att systern med familjen kommer till finspång. eller att någon kan hämta oss på stationen i örebro om de vill att vi kommer dit istället. det är inte klokt vad isolerat guldsmedshyttan är egentligen!

Ska designa min blogg. cicci! när blir det av? på måndag?

böcker och test


hjälp!

Ett till inlägg idag! men jag behöver lite smakråd.

Jag och johnny ska på bröllop den 6e juni. på inbjudan står det mörk kostym... vad ska jag ha då? för vi antar att flickfolket ska ha klänning eller kjol. kan jag ha den här?
jämställdhet och självinsikt

Igår i var det temadag på campus, "sex och samlevnad". missade första föreläsningen för jag hade tappat bort mitt scehma... men jag fick lite info från cicci så jag gick på det andra och tredje passet. det första jag var med på handlade om hur kan man arbeta med sexualitetsfrågor i förskolan. mycket bra föreläsning som gav många frågor och funderingar. efter lunchen talade en barnläkare om övergrepp på barn. fick då svar på många av de frågor som uppstod efter den förra föreläsningen. helt sjukt att det är så många barn som utsätts för någonting så hemskt och sjukt!! ibland hatar jag att vara människa! vet att man ska vara stolt över vad man är och vad man gör. men hemska saker är hemska. båda talade om  vikten att prata om sex och respekt redan med små barn. börjar man tidigt så bär de med sig dessa tankar en längre tid och de får ett bättre fäste hos barnen. det är någonting jag ofta tänkt på.  en del lyssnare tyckte att det var för tidigt att tala om kroppen och hur barn blir till med barn. men man måste våga möta problem för att det ska bli någon ändring. läste nyss ett inlägg (länk) om varför islamska kvinnor bär slöja och att den är ett tecken på jämställdhet. detta inlägg hade fått en kommentar från en viss Vronkan:

Du har rätt i att kroppar exploateras mkt idag.. Men vad sägs om att försöka ta itu med det problemet istället för att gömma sig bakom en slöja och tro att det löser saker?

Det förekommer orättvisor och förtryck överallt. vi är alla på ett sätt deltagare om vi inte säger ifrån och hjälper de som behöver hjälp. alla är lika mycket värda och ingen förändring sker om ingen bjuder in den. kämpa och det blir bättre! så idag ska jag inte gömma mig i min soffa. jag ska ta för mig av världen och de rättigheter jag har och bara vara Hanna. 


RSS 2.0